escut SAV

LA NOSTRA HISTORIA

Vam iniciar el nostre camí com voluntaris l’estiu de 1995, durant els primers anys vam formar i organitzar un grup molt cohesionat i amb dos objectius ben definits: ajudar els nostres veïns i protegir el bosc.

A partir del any 1998 va començar a donar fruit tota la feina que havíem estat realitzant. Les campanyes de vigilància del març a l'octubre però sobretot la feina de prevenció la resta de l'any, per aconseguir una implicació i co-rresponsabilitat per part dels nostres veïns i conciutadans. Durant aquest període es van fer, emmarcades en l’àmbit de la prevenció, jornades d’informació i cartells informatius.
Durant l’any 1999 es va confeccionar el Pla d’Autoprotecció d'Urbanitzacions P.A.U. de Can Vila (Urbanització on va néixer l’agrupació de voluntaris) homologat per la Direcció General d’Emergències aquell mateix any, essent una de les primeres urbanitzacions en disposar d’aquest pla.

Atés el creixement de tot el nostre entorn urbà i la creixent pressió sobre l’àmbit forestal, l’agrupació de voluntaris va arribar a la conclusió que per donar el servei que la nostra comunitat necessitava, havíem de fer un pas més. Per aquest motiu l’any 2000 vam fer el pas cap al nostre futur com a Bombers Voluntaris per tal d’aconseguir assolir els que des de sempre havien estat els objectius de tots els voluntaris: ajudar els nostres veïns i conciutadans en qualsevol situació d'emergència. Així començà el nostre camí.

Com a objectiu prioritari, per tal de poder ésser Bombers Voluntaris, es va començar a treballar per tal d’obtenir el suport necessari per poder disposar dels mitjans per poder realitzar la nostre funció. A aquest objectiu es van dedicar tots els nostres esforços. Però res s'hagués pogut fer sense el recolzament de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, dels nostres veïns, l’ajut dels Bombers de Sant Celoni, els Bombers Voluntaris de Santa Maria de Palautordera i dels comandaments de Bombers de la Generalitat.

A l'any 2005 vàrem assolir la primera part del nostre objectiu, constituir el Parc de Bombers Voluntaris de Sant Antoni de Vilamajor, Una vegada asolit la primera fita es continua treballant per la nostra societat des de la nostra possició de bomber voluntari, oferint un servei de qualitat dins de les possibilitats de la nostre disposició territorial i horaria. Continuem fent formació relacionada amb les emergències, a l'Escola de Bombers de Catalunya a l'Insitut de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet del Vallès.

Tenim una disposició de guàrdies planificades durant tot l'any, reforçant si cal en moments o temporades puntuals com es a l'estiu amb els focs forestals i en temporada d'aiguats i nevades. Dins de les guàrdies planificades d'acord a la nostra disposició per horaris laborals, fem guàrdies presencials al Parc tots els caps de setmana i festius de l'any, dia i nit, a més de dies puntuals entre setmana en que les possibilitats del personal permet l'assitència pressencial.

El nostre objectiu és ajudar a la nostra societat en qualsevol eventualitat en que hi hagi un perill afegit a la vida quotidiana, tenim la formació per atendre qualsevol servei d'extinció d'incendi sigui habitatge, industrial o forestal, accidents de trànsit, domèstics o laborals, rescats de persones o animals i tota la diversitat d'emergències que es podem trobar al llarg del camí, és per aixó que portem el nom de BOMBERS amb orgull i dedicació.

Cap de Parc